Γκότζι το "φρούτο της ευτυχίας".
Κατάγεται από την Ασία.
Μικρός θάμνος ύψους 1-3 μ.
Βραχίονες λεπτοί, εύκαμπτοι κρεμάμενοι αγκαθωτοί.
Ανθίζε το καλοκαίρι .
Καρποί μικροί , στενόμακροι , κόκκινου ή πορτοκαλοκόκκινου χρώματος .
Μπορεί να καλλιεργηθεί σε μεγάλη ποικιλία εδαφών , προτιμά όμως ασβεστούχα καλά στραγγιζόμενα και ηλιόλουστες θέσεις .
Αντέχει στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα (μέχρι -25ο C) , όχι όμως και στους ανοιξιάτικους παγετούς ή σε ψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες (πάνω από 40 ο C)
Φρούτα δίνει από το δεύτερο χρόνο , ενω σε πλήρη παραγωγή μπαίνει το τέταρτο χρόνο .
Είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία και θεωρείται σαν " υπερτροφή " (Superfoods)
Οι καρποί καταναλώνονται φρέσκοι ή αποξηραμένοι - οι βλαστοί και τα φύλλα σαν λαχανικό σε σαλάτες και φαγητά - ενώ παρασκευάζονται αφεψήματα από τα φύλλα και το φλοιό του θάμνου .
Στην Ασία οι καρποί του γκότζιμπέρυ βρίσκουν μεγάλη απήχηση στη παραδοσιακή ιατρική , ενώ στη Κίνα συμπεριλαμβάνονται στη φαρμακολογία .