DYNOCARB Mycor Μυκόρριζες

Εδαφοβελτιωτικό με μυκόρριζες και ευεργετικούς μικροοργανισμούς του εδάφους

[Επικοινωνήστε για Τιμή]
DM100

Το DYNOCARB MYCOR είναι υδατοδιαλυτή σκόνη με κύριο δραστικό συστατικό την arbuscular μυκόρριζα και βακτήρια που βοηθούν στην εγκατάσταση της μυκόρριζας καθώς και φυτικά βιοδιεγερτικά. Περιέχει επίσης, φυτικό βιεδεγερτικό από άγρια φυτά και δρα ως καταλύτης φυσιολογικών διεργασιών των φυτών, αλλά και προάγει την ανάπτυξη των ριζών και τον γρήγορο αποικισμό τους από τις μυκόρριζες.

Σύνθεση:

α) Αrbuscular μυκορριζικός μύκητας (Rhizoglomus intraradices), 10^6 (1 εκατομμύριο) IMP*/kg
( *Οι IMP είναι «μολυσματικές μυκόρριζες» που μπορούν να προκαλέσουν αποικισμό των ριζών)
β) Ωφέλιμα βοηθητικά βακτήρια της μυκόρριζας (Bacillus spp., Pseudomonas, Azospirillum), 5 x 10^10 / kg (αυτά τα βακτήρια υποστηρίζουν την εγκατάσταση της μυκόρριζας στις ρίζες των μυκοτροφικών φυτών - δηλ. στα φυτά που μπορούν να συμβιώσουν με μυκόρριζες)
γ) Φυτικό βιοδιεγερτικό άγριων φυτών (Lychnis viscaria) σε ποσοστό 5% (αποτελεί διεγέρτη που καταλύει τις φυσιολογικές διεργασίες στα φυτά και προάγει την ανάπτυξη των ριζών και αποικισμό από μυκόρριζες)
δ) Φυσικά micronized ασβεστολιθικά πετρώματα (94%) που περιέχει: ασβέστιο (93% CaCO3), μαγνήσιο (0,6% MgO), Πυρίτιο (0,87% Si02), Σίδηρο (0,1% Fe203), Ψευδάργυρο (0,002% Zn)
pH 7-8 (κορεσμένο διάλυμα)
 
 
Πεδίο εφαρμογής και Οφέλη:

Χρησιμοποιείται σε φυτώρια, λαχανικά, κηπευτικά, αμπέλι, οπωροφόρα, ελιές κλπ και στην  επεξεργασία σπόρων μεσαίου μεγέθους (αραβόσιτος, όσπρια κλπ)

• Δενδρώδεις καλλιέργειες: καλύτερη εγκατάσταση φυτωρίων, βελτιωμένη ανάπτυξη ριζών, καλύτερη επιβίωση μετά τη μεταφύτευση, προστασία από νηματώδεις και ασθένειες των ριζών, ανθεκτικότητα στις περιβαλλοντικές πιέσεις.
• Λαχανικά, όσπρια, καλαμπόκι κ.α.: αύξηση της απόδοσης, προστασία της ρίζας από ασθένειες και νηματώδεις, καλύτερη αζωτοδέσμευση των οσπρίων.
• Βελτίωση της δομής του εδάφους: βελτιωμένη διείσδυση νερού, αυξημένη ικανότητα συγκράτησης νερού και μικροβιακή δραστηριότητα του εδάφους.

Έως και 200 ​​φορές αυξημένος όγκος εδάφους που διερευνήθηκε από μυκήλιο μυκόρριζων για θρεπτικά συστατικά

ο DYNOCARB MYCOR περιέχει τον Arbuscular μυκορριζικό μύκητα Rhizoglomus intraradices που αποικίζει ρίζες και σχηματίζει συμβιωτική σχέση μαζί τους. Η καθιέρωση αυτής της συμβίωσης προωθείται με τη συνδρομή «βοηθών βακτηρίων» και φυτικών βιοδιεγερτικών που περιέχει το σκεύασμα. Η μυκόρριζα έχει θετικά αποτελέσματα στην ανάπτυξη της ρίζας, την πρόσληψη θρεπτικών στοιχείων από τα φυτά (κυρίως φωσφορικών και ιχνοστοιχείων) και την ανάπτυξη και απόδοση των φυτών.

Εχει άμεσα και μακροπρόθεσμα οφέλη
Βοηθά ιδιαίτερα σε περιοχές με δυσμενείς θρεπτικές συνθήκες του εδάφους (συνθήκες ξηρασίας και αλατότητας).

Δρα επίσης ανασταλτικά απέναντι σε ορισμένες ασθένειες της ρίζας (όπως Verticillium, Fusarium) και των νηματωδών. Βοηθά τα φυτά στο χωράφι να επιβιώσουν καλύτερα.

Βοηθά τα φυτά στο χωράφι να επιβιώσουν καλύτερα.

Όπου δεν υπάρχουν καθόλου ή είναι χαμηλές οι συγκεντρώσεις από γηγενείς μυκόρριζες, ο “εμβολιασμός” με DYNOCARB MYCOR παρουσιάζει τα μεγαλύτερα αποτελέσματα ανάπτυξης των φυτών.

Μακροπρόθεσμα τα αποτελέσματα μέσω του εμβολιασμού του εδάφους με DYNOCARB MYCOR εντοπίζονται από την καλύτερη δομή του εδάφους μέσω του σχηματισμού Glomalin (μυκοπρωτεΐνη που εκκρίνεται από τη μυκόρριζα) η οποία συσσωματώνει τα σωματίδια του εδάφους, αυξάνει τη διήθηση του νερού και ελέγχει τη διάβρωση.

Η Arbuscular μυκόρριζα είναι ευεργετική για ετήσιες και πολυετείς καλλιέργειες.

 

Οι εμβολιασμένες φράουλες (αριστερά) αναπτύσσονται πολύ καλύτερα και έχουν μεγαλύτερο όγκο ρίζας από τα μη εμβολιασμένα φυτά (δεξιά)

 Συστάσεις Εφαρμογής

Εφαρμόζεται πάντα κοντά στις ρίζες

• Φυτώρια: Στη μεταφύτευση έρριζων δενδρυλλίων οπωροφόρων δέντρων, μούρων, λαχανικών, ανθόφυτων σε γλάστρες ή στο έδαφος.
Εφαρμόζεται στην τρύπα φύτευσης:
α) Σε λάκκο φύτευσης: Διαλύονται 100 g σε 100 L νερό χωρίς χλώριο και εφαρμόζονται 50 ml/ φυτό (καλύπτει 2000 φυτά)
β) Υπόστρωμα γλάστρας: 0,25 kg – 1 kg ανακατεύονται με 1 m3 υπόστρωμα (χρησιμοποιούνται <50 ml για μικρές γλάστρες και περισσότερο για γλάστρες με όγκο > 1 L

• Εγκατεστημένα δένδρα, αμπέλια, ελιές κ.α.:
Διαλύεται 1 kg σε νερό και εφαρμόζεται με στάγδην άρδευση σε 4000 φυτά στο έδαφος. Ή διαλύεται σε 1000 L νερό και εφαρμόζονται 250 ml ανά φυτό κοντά στις ρίζες. Ακολουθεί πότισμα.
Πρώτη εφαρμογή: στην αρχή της σεζόν και επανάληψη 2 μήνες αργότερα.

• Επεξεργασία σπόρων αραβοσίτου και άλλων μεσαίου μεγέθους:
Ψεκάζονται 0,04 – 0,1 L νερό σε 100 kg σπόρων αραβοσίτου ή φασολιών (ή άλλο μέσο μεγέθους σπόρων) και αναμειγνύονται προσεκτικά για να βραχούν όλοι οι σπόροι Προσθέτουμε αμέσως 1 kg σκόνης DYNOCARB MYCOR ανά 100 kg σπόρους και ανακατεύουμε καλά ώστε να έρθει σε επαφή η σκόνη με όλους τους σπόρους.

Συνδυαστικότητα

Συμβατό με τα περισσότερα λιπάσματα και αγροχημικά προϊόντα. Δεν συνδυάζεται με προϊόντα χαλκού ή προϊόντα που βλάπτουν τους μικροοργανισμούς.
Να μη χρησιμοποιείται για φυτά που δεν σχηματίζουν δενδρώδη μυκόρριζα (π.χ. Chenopodiaceae, Bassicaceae, Amaranthaceae, Pinaceae, κ.λπ.).
Δεν συνιστάται η χρήση για καλλιέργειες μεγάλης έκτασης όπως τα δημητριακά.

Δείτε επίσης...