Χρήσιμες πληροφορίες για τη καλλιέργεια του Φρούτου του Δράκου (Dragon fruit)

11/08/2019
από Αδάμ Χαχλάκης

επαγγελματική εγκατάσταση Φρούτων του Δράκου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

επαγγελματική εγκατάσταση Φρούτων του Δράκου

 

 

 

 

 

 

Βρείτε την γευστική σπάνια ποικιλία Κίτρινου Φρούτου του Δράκου εδώ:

https://www.e-geoponia.gr/futa/frouto-tou-drakou-palora-futo-el.html

 

επαγγελματική εγκατάσταση Φρούτων του Δράκου

 

 

Μπορείτε να βρείτε το φρούτο του δράκου , με κόκκινη φλούδα και λευκή σάρκα εδώ :  https://www.e-geoponia.gr/futa/frouto-tou-drakou-futo-el.html

Το λεγόμενο φρούτο του δράκου , μπορεί να προέρχεται από 3 διαφορετικά είδη ( 2 του γένους Hylocereus και 1 του είδους Selenicereus) .

Αποτελεί έναν κάκτο αναρριχώμενο που μπορεί να γίνει επιφυτικός, δηλαδή να ριζοβολήσει εφόσον αναρριχάται πάνω σε άλλο φυτό πάνω στο βλαστό εκείνο.

Δεν έχει ιδιαίτερες δυσκολίες στην καλλιέργεια του, και υπάρχουν ποικιλίες αυτοεπικονιαζόμενες όπου δεν χρειάζεται να γίνει κάποια συγκεκριμένη μέθοδος ώστε τα άνθη του να γονιμοποιηθούν και να δώσουν εν τέλει το εντυπωσιακό και συνάμα γευστικότατο καρπό.

εγκατάσταση φρουτο του δρακου σε γλαστραεγκατάσταση φρουτο του δρακου σε γλαστραεγκατάσταση φρουτο του δρακου σε γλαστρα

Η ανάπτυξη του συγκεκριμένου φυτού είναι τέτοια που σωστή στήριξη είναι κομβικό κομμάτι στο να δημιουργήσουμε ένα εύρωστο και παραγωγικό φυτό. Στο άρθρο μπορείτε να δείτε ορισμένες τεχνικές υποστήριξης που έχουν ευρεία χρήση τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όσο και σε Ισπανία και άλλες χώρες.

Σε βορειότερες περιοχές όπου υπάρχουν συχνά βαρείς χειμώνες και έντονα  φαινόμενα, το ιδεατό θα ήταν να εγκαταστήσουμε το Φρούτο του Δράκου σε μια μεγάλη γλάστρα η οποία θα επιδέχεται και την εγκατάσταση των υποστηρικτικών μέσων/ ξύλων-πασσάλων ώστε να είναι εφικτή η μετακίνηση του φυτού σε περιόδους που είναι επίφοβες οι χαμηλές θερμοκρασίες και πιθανή ταλαιπωρία του φυτού. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ετοιμες κατασκευες και να "δέσουμε" πάνω τους το Φρούτο του Δράκου ώστε να εξελιχθεί υποστηριζόμενο στην αντίστοιχη επιφάνεια.

 

εγκατασταση dragon fruit αυληεγκατασταση dragon fruit αυλη

Οι φωτογραφίες έχουν χρησιμοποιηθεί από το διαδίκτυο toptropicals.com , pinterest.com

 

Σχόλια

εχετε φυτα?
Νέα δημοσίευση